Test intolerancije na hranu

Home / Test intolerancije na hranu

Jeste li znali da hrana koju svakodnevno unosite u Vaš organizam može biti ŠTETNA za Vaše zdravlje?

Simptomi intolerancije na hranu su često teško uočljivi.
Sve više ljudi pati od pretjerane osjetljivosti na hranu.

Ako se prepoznajete u sljedećim simptomima kao što su: kožni problemi, sinusitis, akne, nespecifičan svrbež, razni osipi, dermatitisi, ekcemi, psorijaza, astma, kronični kašalj, rinitis, grčevi u trbuhu, nadutost, proljev, zatvor, sindrom iritabilnog crijeva, migrene, glavobolje, depresija, umor, nesanica, hiperaktivnost kod djece, tjeskobe, artritis, debljina, edemi, celulit…. svakako bi trebali razmišljati o  testu intolerancije na hranu.

Kada jednom napravite test intolerancije na hranu, primjenjujemo jednostavan eliminacijski program prehrane – iz prehrane izbacujemo hranu i sastojke koji pokazuju visok stupanj intolerancije, nekon čega preko 80% pacijenata pokazuje znatno poboljšanje svojih zdravstvenih problema.

Svakodnevnim konzumiranjem nečega, što naše tijelo ne može na pravi način probaviti ili iskoristiti, dovodimo svoje tijelo u situaciju svakodnevnog opterećenja. Posljedično se narušava imunitet i otvara put mnogim drugim alergenima i bolestima bilo akutnim ili kroničnim. Kada otkrijemo namirnice ili supstance koje nam smetaju i ako ih jednostavno izbacimo iz prehrane osjećat ćemo se puno bolje, poletnije, lakše, a na kraju ćemo i izgubiti na težini. Na kraju programa vraćamo se svoj hrani koju smo i prije jeli bez straha da će narušiti naše zdravlje.

Test intolerancije na hranu u našem centru određuje se biorezonantnom metodom uz pomoć aparata BICOM 2000.  Metoda je razvijena u Njemačkoj i koristi se već duže od 30 godina. Potpuno je bezbolna i nježna, a temelji se na određivanju frekvencijskog sklada ili nesklada između   organizma i određene namirnice.

Bicom aparatom se može napraviti test intolerancije na hranu (na preko 100 namirnica), mogu se otkriti eventualna kemijska opterećenja, otrovanja teškim metalima, razni utjecaji iz okoliša, prisutnost virusa, bakterija, gljivica, alergija na životinjsku dlaku, kućnu prašinu….

Velika je prednost ove metode što omogućuje testiranje različitih preparata koje također svakodnevno koristimo (lijekova, dodataka prehrani, kozmetičkih i kemijskih proizvoda, i sl.) i otkrivanje učinka na naš organizam.

Rezultati testa se očitavaju se već tijekom testiranja, tako da pacijenti s testiranja odlaze s listom svojih rezultata.
Pažnju posvećujemo i:

  • uputama o prioritetima u ishrani
  • receptima i savjetima
  • degustaciji specifičnih namirnica
  • razvijanju motivacije za promjenu ishrane baziranu na zdravstvenom statusu pacijenta
  • informacijama o tome gdje se mogu nabaviti određene namirnice

INDIKACIJE ZA BIOREZONANTNU TERAPIJU

BICOM biorezonantna terapija (BRT) može se koristiti kod svih indikacija koje se sreću u svakodnevnoj praksi, a također i kao dodatak u određivanju vitamina i minerala u tijelu. BRT je dokazala naročItu efikasnost u sljedećim indikacijama:

ALERGIJE I INTOLERANCIJE NA HRANUGLAVOBOLJE I MIGRENEGLJIVIČNE I PARAZITARNE BOLESTI
IMUNODEFICIT RAZLIČITOG PORIJEKLAKRONIČNE PROBAVNE POREMEĆAJEBRONHIJALNA ASTMA
INTOKSIKACIJE I TOKSIČNI STRESOVI AUTOIMUNE BOLESTIREUMATSKE BOLESTI
NEURODERMITIS, EKCEMVIRUSNE BOLESTIDETOKSIKACIJA
BAKTERIJSKE INFEKCIJEKOŽNE BOLESTIGINEKOLOŠKE TEGOBE
BOLNE MENSTRUACIJEMRŠAVLJENENEPLODNOST
ODREĐIVANJE VITAMINA I MINERALAHORMONALNI POREMEĆAJIODVIKAVANJE OD PUŠENJA I DRUGIH OVISNOSTI

Intolerancija na hranu se može izliječiti. Nemojte čekati da se Vaše zdravlje pogorša!

Nazovite odmah, informirajte se i dogovorite termin!

Htjeli bi napomenuti da je naš liječnik specijalista, koji vodi školu prehrane i službeni predavač Evropskog udruženja za prehranu i metabolizam (ESPEN) s dugogodišnjim iskustvom kod problema prehrane i cijelog niza zdravstvenih problema.