Debljina i fizička aktivnost

Home / Škola mršavljenja / Debljina i fizička aktivnost

Kako započeti školu? Škola mršavljenja Akupunktura u mršavljenju O debljini Mršavljenje u Vitamedzoni Rizici gojaznih osoba Debljina i fizička aktivnost Bez napornih dijeta Djeca i debljina Online mršavljenje Za vrijeme provođenja uspješne dijete te mršavljenja,osoba polako i sigurno gubi na tjelesnoj težini i gradi zdrave prehrambene navike te vrste fizičke aktivnosti koji traju poslije dugoročno , mogli bismo reči za cijeli život.

Ne pretjerana fizička aktivnost nezaobilazni je dio svake redukcijske dijete. Ne samo da pomaže dobrom raspoloženju, nego se i fizičkom aktivnošću povećava mišićna masa koja pogoduje rastu bazalnog metabolizma te većem trošenju masnoća iz zaliha.

Tridesetak do četrdeset pet minuta 3-4 puta tjedno fizičke aktivnosti osim što povoljno djeluje na smanjenje težine, smanjuje masnoće u krvi, te rizik od oboljenja srca, dijabetesa, hipertenzije i raka debelog crijeva.

Naziv aktovnostiBroj utrošenih kalorija u sat vremena
Hodanje250 - 300
Plivanje350
Nogomet590
Biciklizam615
Tenis374
Košarka600
Ples350
Golf250
Trčanje900

Tijekom fizičke aktivnosti sagorijevaju se kalorije. To je i razlog zbog kojeg stručnjaci preporučuju neki od oblika tjelesne aktivnosti tijekom procesa mršavljenja. Tijekom dana učinite sve da biste se što više kretali – hodajte što više, uređujte vrt, obavljajte kućanske poslove ili počnite umjereno bavljenje s jednim od sportova te izgubite određenu količini kalorija.