O nama

Home / O nama

Dr. med. Branko Vrčić diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu te završio specijalizaciju iz anesteziologije i intenzivnog liječenja. Specijalizirao akupunkturu te moderan pristup prekomjernoj tjelesnoj masi i mršavljenju na internacionalnoj školi u Pekingu, Singapuru i Njemačkoj.

  • Educirao se na bazičnim te naprednim ESPEN (Evropsko udruženje za kliničku prehranu) tečajevima .Član Evropskog udruženja za prehranu.
  • Bavi se utjecajem prehrane na cijeli niz zdravstvenih problema. Educirao se na bazičnim te naprednim ESPEN (Evropsko udruženje za kliničku prehranu) tečajevima.
  • Član je Evropskog udruženja za prehranu.
  • Sudionik niza domaćih te internacionalnih kongresa o prehrani, metabolizmu, mršavljenju itd.
  • Predavač na stručnim predavanjima pod pokroviteljstvom Liječničkog zbora Hrvatske Predavač na Wine and Gastro Academy koji se održavaju u Zagrebu.

Autor cijelog niza tekstova o povezanosti prehrane i zdravlja za hrvatske tiskovine te voditelj škole mršavljenja. Sudionik i voditelj TV i radio emisija u promicanju ideje o utjecaju prehrane kroz životni ciklus sa naglascima na posebne potrebe (djeca, tinejdžeri, trudnice, starija populacija, sportaši, kronični bolesnici te osobe sa posebnim potrebama).

Razvio je program koji objašnjava važnost prepoznavanja te dijagnosticiranja nutricijskog deficita iz kojeg se može razviti cijeli niz bolesti. S obzirom da ne postoji prehrana za svakog mi provodimo mjerenja i preglede koji nam pomažu u selektiranju programa koji su najefikasniji baš za Vas. Voditelj škole mršavljenja koja se temelji na individualnom pristupu. Takav način mršavljenja se pokazao najefikasniji i najdugoročniji. Prilagodba svakom pacijentu na temelju hranidbenih navika, konstituciji, stilu života, dobi te praćenje dijetetskog programa pod kontrolom stručne osobe je važno, jer dolazi do postupne korekcije navika i načina hranjenja.

O našim uslugama

Programi su prilagođeni uporabi putem Interneta i dostupni svima koji su zainteresirani a ne stanuju blizu naše lokacije. Možete ih započeti odmah, te spriječiti nastajanje ili poboljšanje već nastale bolesti, osjećati se zdravije, te izgledati bolje nego ikada. Nutricijske konzultacije su moguće i bez dolaska u Centar prehrane i školu mršavljenja, putem pošte, elektronske pošte ili telefona. Cilj programa je naglasiti važnost povezanosti prehrane i zdravlja te izdvojiti osobe pod povećanim nutricijskom rizikom, prije pojave ozbiljnijih simptoma bolesti te na taj način spriječiti teži poremećaj da se razvije.